Sayfalar

28 Ağustos 2009 Cuma

kavakkoyunde hayvancılık

Yoğurt
Yoğurt ilk defa Türkler tarafından imal edilmiş ve insanlar için besleyici bir gıdadır.
Yoğurt çocukların büyümesi için, süt içemeyenler için ve yaşlılarda kemik erimesine engel olmak için faydalıdır.
Günde iki kase yoğurt yiyen kişiler günlük kalsiyum ihtiyacını karşılamış olur.
Hazmı sütten iyidir, yemeklerin sindirimine yardımcı olur.
Sütte bulunan laktoz laktik aside dönüşür.
Laktik asit bağırsaklarda asit fermantasyonunu oluşturur.
Yoğurtta bulunan vitamin ve minerallerin emilimi fazla olur ve bağırsak bozukluklarını düzeltici etkisi vardır.
Kalın bağırsak florasını değiştirir ve antibiyotik etkisi gösterir.
Laktaz yetersizliğinde süt yerine süt ürünleri yoğurt ve peynir tavsiye edilir.
Yoğurt çeşitli hastalıklarda yararlanılabilecek en uygun besin maddesidir.
Yoğurt kolon kanserinden korur.
Öğün aralarında yenen birkaç kase yoğurt bağırsakları düzenler ve cilde parlaklık verir.
Yoğurdun suyunda vitaminler vardır, atılmamalıdır. Böbrek taşlarının oluşmasını önlediği bildirilmektedir.
Yoğurt, her yaştaki insana gerekli olan kalsiyum mineralince zengin doğal bir besin kaynağıdır.
Yaşlılar ve kolesterol problemi olanlar yağsız yoğurdu tercih etmelidir.
kavakkoyu 18 cankırı bayramören kavakkoyu kavakyaylası ciğdemle karacukur baştalla pınar başı depo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

www.kavakkoyugenclik.blogspot.com